Idén újra előkerülnek a húsz-harminc évvel ezelőtt divatos minták, szabásvonalak és színek. Ha már másodszor éljük át a batikolt minta és a neon színek feltámadását, az idei divat emlékek sokaságát is ránk zúdítja. Gyerekek voltunk vagy tinédzserek, amikor ilyenben jártunk? Megvan még valahol az a felső, ami most újra divat? Tényleg hordhatom? Tényleg!

Egyedi minták

A hippie/boho stílus időtlen, léteznek sikeres márkák, akik kizárólag ilyen ruhákat terveznek. Bár folyamatosan változik, hogy a divat fő sodrása is befogadja-e ezt az életvidám stílust, vagy inkább csak fesztiválokon láthatjuk feltűnni, 2019-ben nyugodt szívvel kijelenthetjük: az idei az az év lesz, amikor a trend legjellemzőbb darabjai hétköznapi viseletté is válnak. A nagyvirágos, színes minták mellett idén készen kaphatók a korábban főleg házilag készült horgolt felsők, patchwork és batikolt ruhák. Csodálkoznánk, ha utóbbi idén nem jelenne meg a nagy európai fesztiválokon.

Állatminta mindenütt

Már tavaly is divatos volt az állatbőr minta, ami idén még népszerűbb lesz. Nyárra teljesen elrugaszkodva az állatvilág valóságától, élénk, vidám alapszínekre nyomtatva hordhatjuk a zebra-, leopárd- és kígyómintát blúzokon, ingeken, szoknyákon és főleg egyberuhákon. Ha nagyobb felületen sehogy sem tudunk ezzel a feltűnő mintával megbarátkozni, maradjunk a kisebb kiegészítőknél, öveknél, csatoknál, táskáknál, elegáns és sportos cipőknél.

Azoknak, akik a nadrágokra esküsznek

A 80-as években volt igazán divat a nadrágkosztüm, amit most karcsúsított változatban és az éppen aktuális, főleg pasztell színekben fogunk hordani. Annyira eltér az elmúlt időszak trendjétől, hogy először talán nem lesz könnyű komfortosan érezni magunkat benne, pedig kényelmes, praktikus, és éppannyira illik hozzá a sportcipő, mint a magassarkú, alatta pedig trikó, ing és blúz is hordható.

A biciklis nadrág 10 évvel később, a 90-es években volt utoljára divat. A kifutókon és a celebek ruhatárában felbukkanva láthattuk már mostanában, felmerül azonban a kérdés, mennyire hordható a hétköznapokon. Ha van merszünk hozzá, hosszú blúzokkal, rövid ruhákkal, tunikával egészítsük ki, lényeg, hogy a felsőnk combközépig érjen, így a kényes területek takarásban maradnak.

Divat-előrejelzések szerint a  skinny farmerek ideje is leáldozóban van, megérkezett viszont a laza, zsebes cargo nadrág, amivel azonban vigyáznunk kell, ugyanis kicsit szélesít. A férfiak régóta hordják, de hogy a nőknél is hosszú távon sikeres lesz-e, főleg katonazöld színekben, egyelőre nehéz megjósolni. Magassarkúval a bokánál gumis, cipzáros, de legalábbis nagyon szűk lábszárú fazonok mutatnak jól, sportcipővel választhatjuk a bővebb, alján felhajtott szárú változatokat.

Harsogó neon színek

Legalább 30 éve annak is, hogy neon színekben jártunk, azóta csak sportruházatban viseltük el. Idén ez lesz az utcai divat a bevállalósabbak számára. A harsány sárga az összeállítást nyáriassá teszi, de óvatosan bánjunk vele, különben könnyen papagájhatást érhetünk el. Kombinálhatjuk fehérrel, feketével, szürkével és drappal. A pink nőies, szintén keverhető fehérrel, feketével, drappal, valamint tevebarnával. A zöld és a kék túl sok hozzá, kerüljük. Az év színe, az élénk korall önmaga világosabb vagy sötétebb árnyalataival is hordható, illetve fehérrel, feketével és barnával. A neonzölddel kell leginkább csínján bánni, mert nagyon feltűnő, ütős szín. A klasszikus fehér, fekete, drapp mellett farmerrel a legjobb kombinálni. A narancs szintén erőteljes árnyalat, tudni kell viselni. Kiegészítőkön remekül mutat, főleg a komplementer színéhez, a sötétkékhez párosítva.

2019.04.03.

Szerző

Az OTTO Blog szerkesztői csapata

Az OTTO Blog szerkesztői csapata

Az OTTO Blogon naponta friss inspirációkat találsz divat, otthon és életmód témákban. Felkutatjuk számodra a legújabb stílustrendeket, legyen szó divatról vagy lakberendezésről. Összegyűjtjük neked a híreket és újdonságokat, hasznos tippeket adunk és életmódtanácsokkal látunk el, bemutatjuk neked a szezon must-have darabjait.