Mindenki számára létezik tökéletes farmer, persze nem könnyű megtalálni. Az új szezon számos meglepetést tartogat mind szabásvonalában, mind színében és mintájában, így bármilyen testalkatra találhatunk aktuális divatot követő kényelmes darabot.

Ha tisztában vagyunk külső adottságainkkal, testünk formájával és méretével, azonnal kizárhatunk néhány farmer típust. Rövid lábakkal nem szerencsés alacsony derékmagasságú fazont választani, vastag combokkal világos árnyalatokat, vékony lábakkal túl bő lábszárat… és így tovább. Ha valaha viseltünk vagy csak felpróbáltunk néhány farmert, azonnal láthattuk, hogy melyik előnyös és melyik nem. Bármilyen csábító is a többi, maradjunk a bevált szabásvonalaknál.

A legszűkebb skinny fit farmerek a legjobb minőségű rugalmas, intelligens anyagokból készülnek, sokféle mosási/koptatási eljárással. Céljuk, hogy a lehető legtermészetesebb módon kövessék testünk vonalát és mozgásunkat, miközben száz százalékig komfortosak maradnak. Ezzel együtt számítanunk kell rá, hogy fél-egy méretet idővel tágulni fognak. Az ikonikus karcsúsított slim fit stílus hasonlóképpen követi a lábszár vonalát, de picit lazább, így több testalkat számára lehet tökéletes választás. Ha a szabással elégedettek vagyunk, nézzük meg a zsebek, gombok, cipzárak elhelyezkedését és méretét. A vízszintesen vagy alacsonyan lévő nagyok szélesítenek, a magasan, függőlegesen rávarrt kisebb elemek vizuálisan nyújtanak.

Az egyenes szárú straight leg farmerek a legalkalmasabbak bármilyen outfithez, bármilyen korosztálynak, bármilyen eseményre, ahol a hétköznapi viselet megengedett. Ma már nemcsak a derékbőséget, de a lábszár hosszát is megtaláljuk a címkéken, ami egy fontos adat számunkra, ha nem akarjuk letaposni, magunk után húzni, vagy előnytelenül felhajtogatni a farmerunk alját. Ha mégis szükség van varrónőre, vegyük figyelembe, hogy minden cipősarokhoz más hosszúságra kell vágnunk, tehát előre el kell döntenünk, mivel is szeretnénk majd a nadrágunkat hordani.

Idén a trapéz szárú boot leg, bootcut fazon is divat, magas derékkal és csípőfarmerként is. Hosszú lábú nők különösen örülnek ennek, főleg ha kiegészítőkben is szeretik a hippi/bohó stílust. Ez az a fazon, ami biztosan nem áll jól mindenkinek, ne erőltessük, ha bizonytalanok vagyunk. A jeggings a leggingshez hasonlóan várhatóan örökdarab lesz, túlságosan kényelmes ahhoz, hogy bármikor lemondjunk róla. Válasszuk a legjobb minőséget, hogy minél később kopjon vagy nyúljon ki, mert bár végtelenül egyszerű a viselése, mosása, kezelése, nagyon kiábrándító, ha nem feszül rajtunk rendesen. Még ha valódi farmer benyomását is kelti az álvarrásoknak, álzsebeknek és egyéb díszítő elemeknek köszönhetően, ne felejtsük el, hogy nem az. Ha többet mutat a testünkből a kelleténél, variáljuk hosszabb felsőkkel.

A boyfriend, girlfriend, mom farmer elég egyértelmű stílusokat takar, ugyanakkor nem mindenhol kapható így behatárolva. A boyfriend farmer eredete egészen Marilyn Monroe-ig vezethető vissza, és általánosságban elmondható róla, hogy ellentéte a korábban említett szűk fazonoknak. Ettől függetlenül nagyon is lehet szexi, lazasága ugyanis átgondolt, semmiképpen sem előnytelenül lógó, gyűrődő. A girlfriend stílus ennek a nőiesebb változata, csípő részen jobban illeszkedő, lábszárakon egyenesebb, szűkebb szabással. A mom farmer klasszikus farmer a 90-es évek elejéről. Magas derék, nagy hátsó zsebek, erős cipzár, sokszor erősen koptatott anyag, tökéletes sportcipővel, lapos sarkú szaladgálós cipőkkel.

A felsorolt szabásvonalak mindegyike létezik dekorált verziókban is. Idén az oldalt csíkos, a hímzett, a gombos és a szakadt farmerek a legnépszerűbbek.

Szerző

Az OTTO Blog szerkesztői csapata

Az OTTO Blog szerkesztői csapata

Az OTTO Blogon naponta friss inspirációkat találsz divat, otthon és életmód témákban. Felkutatjuk számodra a legújabb stílustrendeket, legyen szó divatról vagy lakberendezésről. Összegyűjtjük neked a híreket és újdonságokat, hasznos tippeket adunk és életmódtanácsokkal látunk el, bemutatjuk neked a szezon must-have darabjait.