20 éve a  Pantone Color vállalat választja ki az év színét, ami aztán meghatározó lesz az élet minden területén. Tavaly decemberi bejelentésük alapján a 2019-es év színe a 16-1546-os kódú árnyalat, a barackos korall, egy meghitt és meleg szín, ami ugyanakkor optimista, vidám, életet erősítő energikus látványt is nyújt. Az elmúlt év drámai és provokatív ultraviolájához képest mindenképpen barátságosabb, így öltözékként változatosabban, szélesebb körben viselhető.

HÉTKÖZNAPI VISELET

Ebben a pillanatban nemcsak a gardróbunkban, de az üzletekben is kihívás a pontos kódszínt megtalálni, ezért legyünk kicsit rugalmasak, a majdnem Living Coral is tökéletes választás. A tél hátralévő részére egy sál vagy egy sapka is maximálisan trendivé teszi a megjelenésünket, de választhatunk egy táskát vagy nyakláncot is korall színben, ha amúgy távol áll tőlünk ez az árnyalat. Pinkes tónusának köszönhetően gyakorlatilag bárkinek jól áll, egyáltalán nem tolakodó, jól megfér más színekkel együtt is. Kötött pulóverek, szabadidőfelsők és blúzok különösen jól mutatnak 16-1546-ben, de alul is hordhatjuk festett farmerként vagy szoknyaként, akár virágminták színei között megbújva is.

SHOP THE LOOK

SPORTRUHÁZAT, SPORTOS RUHÁZAT

A szín energikusságának köszönhetően eddig is gyakran láthattuk férfi és női sportruházatok, sportcipők motívumaként. Idén nagyobb teret, nagyobb felületeket kap: pólók, kapucnis felsők, dzsekik, jóga nadrágok mellett az idei fürdőruha divat egyik meghatározó színe is lesz. A Living Coral azonnal szerethető szín, így esélyes, hogy megtartjuk a ruhatárunkban jövőre is, főleg ha sikerül valami igazán kényelmeset, sportosat találnunk belőle. Érdemes tehát keresgélni, kísérletezgetni, a többi színnel párosítani.

ROMANTIKUS STÍLUS

Nem meglepetés, hogy egy pinkes-barackos színvilág a romantikus stílusban kiemelt helyet kap. Életvidámsága és könnyedsége kitűnően idomul a fodros-csipkés 19. századeleji álomhoz, legyen szó akár hétköznapi romantikáról, akár alkalmi megjelenésről. Sajnos nem minden testalkat tűnik benne törékenynek, de minden testalkat választhat valamit a kínálatából, ami előnyére válik. Egy csipkeberakásos korall cipő éppúgy romantikus egyenes vonalú fekete ruhával, mint egy korallvirágos kalap. Ha légies a mozgásunk, bátran nyúlhatunk a leghabosabb, legselymesebb, legpompásabb darabokhoz, ez az az év, amikor romantikus érzelmeinket ruháink is tükrözhetik.

ELEGÁNS MEGJELENÉS

Ezüst ékszerekkel, ezüstös cipőkkel és kendőkkel kombinálva közelíthetünk a tengeri virágállatok csodálatos látványához, a korallok tapogatóin megcsillanó fényességhez, feketével és szürkével pedig egy mattabb, kifinomultabb eleganciát érhetünk el. Tetőtől talpig Living Coralban lenni a napsütéses hónapokban lényegesen előkelőbb, mint a téli időszakban. Egyelőre elégedjünk meg egy-egy kisebb darabbal, majd nyárra szerezzük be a legszebb korall ruhákat, amelyek a napsütötte bőrünkkel találkozva különösen pezsgő, élettelivé válnak majd.

Nem kérdés, hogy a derűs Living Coral minden dekorációban megjelenik idén. Cupcake-ek és torták cukormázán és krémjeiben, bizsukban, órákban, gyöngyökben, falfestékekben és bútorszínekben, de talán még a korall színű virágokat is jobban észrevesszük majd.

Szerző

Az OTTO Blog szerkesztői csapata

Az OTTO Blog szerkesztői csapata

Az OTTO Blogon naponta friss inspirációkat találsz divat, otthon és életmód témákban. Felkutatjuk számodra a legújabb stílustrendeket, legyen szó divatról vagy lakberendezésről. Összegyűjtjük neked a híreket és újdonságokat, hasznos tippeket adunk és életmódtanácsokkal látunk el, bemutatjuk neked a szezon must-have darabjait.