Mi lesz a divat idén ősszel? Mi marad és mi megy a tavalyi kedvenc ruhadarabok és stílusok közül? Mit hordunk majd 2018 telén? Melyek a legmenőbb őszi/téli színek?  

Minden évszak kezdete izgalmas a divat világában is. Új színek, minták, szabások, amelyek meghatározzák a következő hónapokat, és nagy döntések, hogy ruhatárunk/stílusunk részévé tegyük-e őket vagy nemet mondjuk az aktuális trendre. Idén különösen nehéz ellenállni, hiszen az őszi természet színei a sárgától kezdve a kiemelt vörösön át egészen a barnáig teljes pompájában megtalálhatók a kínálatban.

Nem kérdés, hogy ez a szezon a 80-as éveket hozza vissza, így bőven ad okot a nosztalgiázásra. A bársony, a fényes és csillogó anyagok, a válltömések újragondolása, a hatalmas színes bizsuk, mind-mind a múlt és a jelen tökéletes keveredése. Idén a hideget is felkészülten várhatjuk, a rengeteg réteg ezúttal nemhogy megengedett, de kötelező! Annyit vehetünk magunkra – akár kötött pulóvereket is -, amennyit csak akarunk, hogy teljesen védve érezzük magunkat az időjárástól.                               

MÉG MINDIG KOCKÁS

Időtlen, unisex és ezer módon variálható, így minden szempontból főnyeremény és alapdarab. A legegyszerűbb flaneling és a legkifinomultabb Eszterházy-kockás öltöny is divat idén ősszel és télen. Választhatjuk a továbbra is divatos skót kockákat vagy a Glencheck-kárókockákat klasszikus vörös színben, de akár extrémebb sárga-fekete, sötétzöld vagy piros-szürke-fekete színekben is. Ráadásul nemcsak felsőruházatként ingnek, kabátnak, kötött kardigánnak, hanem modern szabású szoknyának vagy nadrágnak, akár sportcipőkhöz is, férfiaknak és nőknek egyaránt.

TWEED

A hűvösebb évszakok hivatalos anyaga a tweed, a puha, ugyanakkor erős és meleg gyapjúszövet, ami nedvességálló, tartós, ír és skót vadászok juthatnak róla eszünkbe. Ezúttal is érvényes a játék a színekkel: az egyszerű vagy éppen halszálkás szövésű alapszínekbe idén festett gyapjút kevertek, így sokkal bohókásabb hatást is elérhetünk, mint az északi szigetek tradicionális tweedjeivel.

WESTERN STÍLUS

Az elmúlt évek minimalista hullámai most nem sok vizet zavarnak, a western stílus határozottan jelen van, feltűnő, minden elemében hű a nevéhez. A farmeringek, amerikai indián népviseleteket idéző színes és mintás poncsók, rövid szárú csizmák folklór hangulatot hoznak a hideg őszbe, jeges télbe. Ebben a szezonban bátran öltözhetünk európai cowboynak, a végletekig elmehetünk kiegészítőkben, beleértve a kalapot is. Női és férfi öltözékünkben egyaránt hozhatjuk a legvagányabb western karaktert, akit eddig csak filmekben láttunk.

FÖLDSZÍNEK ÉS SZÍNES ÁLLATMINTÁK

Előbbi a visszafogottabb stílust kedvelők eszköztára lesz idén, míg utóbbi a harsány divatot követőké. Ruhák, pulóverek, felsők, sőt cipők is idomulnak a vadvilág természetes mintázataihoz, még ha színekben sokszor el is térnek tőle, természetesen még vadabb irányba.

Egy leopárd, zebra, kígyó vagy tigris minta viseléséhez kell némi merészség, ugyanakkor önmegvalósítás, szabad természetünk, erőnk, és az élet minden területén érvényes bátorságunk kifejezése is egyben. A praktikusság sem utolsó szempont, ugyanis legegyszerűsödik öltözékünk további darabjainak kiválasztása. Egy extravagáns, mindenképpen hivalkodó állatminta nem tűr meg más kirívó darabot, így a harmónia eléréséhez semleges (fekete, szürke, barna, föld) színű kombinációkat kíván.

Ne felejtsük, hogy mi magunk, a bőrünk tónusa, a szemünk színe, a hajunk színe az alap, ehhez kell válogatnunk az őszi-téli kollekciók látványos, olykor rikító színei közül. Ne féljünk a teljesen új hatású daraboktól, de legyünk megfontoltak, figyeljünk a variálhatóságukra, és az egyensúlyra az aktuális divat, a kényelem és önmagunk között.

Szerző

Az OTTO Blog szerkesztői csapata

Az OTTO Blog szerkesztői csapata

Az OTTO Blogon naponta friss inspirációkat találsz divat, otthon és életmód témákban. Felkutatjuk számodra a legújabb stílustrendeket, legyen szó divatról vagy lakberendezésről. Összegyűjtjük neked a híreket és újdonságokat, hasznos tippeket adunk és életmódtanácsokkal látunk el, bemutatjuk neked a szezon must-have darabjait.