Cookie box Az egyéni adatok felhasználásához az OTTO-nak és partnereinek szüksége van az Ön hozzájárulására, hogy az Ön érdeklődésének megfelelő információkat tudja közölni. A hozzájárulást erre a weboldalra, a linkre, illetve az OK-ra kattintva tudja megadni. A hozzájárulást itt tudja visszautasítani.

OK
Világmárkák széles választéka 4000 Ft ajándék hírlevél feliratkozóknak Ingyenes kiszállítás 25.000 Ft felett*

x

lMENÜ
1 ... |

Rendezés:

Szín Válasszon egy színt.
filter_active filter_active filter_active filter_active filter_active filter_active filter_active filter_active filter_active filter_active filter_active filter_active filter_active
Szűrés törlése
Márka Válasszon egy márkát.
a
Szűrés törlése
Ár Válasszon egy árat.
Ft- Ft Szűrés törlése
Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát

Van aki nyakig betakarózva, van aki takaró nélkül, van, aki hosszú ujjú flanel pizsamában, és van, aki csipkés, lehelletnyi kombinéban szeret aludni. Ahány ház, annyi szokás, és annyi féle hálóruha. Azt pontosan tudjuk, hogy mi személy szerint milyen pizsamában (vagy éppen anélkül…) szeretünk a legjobban aludni, de azt vajon tudjuk-e, mi a története a hálóruháknak? Hogy lett a pizsamából az, ami?

A szó eredete

A pizsama szó a indián “piejamah” szóból ered, ami az ő kultúrájukban a deréknál megkötött, bő nadrágot jelentette. A brit hódítók hamar felfedezték, hogy milyen kényelmes ez a ruhadarab a délutáni alváshoz, sőt, igazából az éjszakai alváshoz egyaránt. Mikor hazatérek szülőföldjükre, a szót, és a háló nadrágokat is magukkal vitték.

A hálószobából az utcára

Az 1900-as években egy akkor neves divattervező, Paul Poiret a kifutóra álmodott egy olyan selyem pizsama szettet, amit utcai viseletnek szánt. A hálóruhák nappali viselete ma sem rita, bizonyos ázsiai országokban rendszeresen járnak ki pizsamában az emberek az utcára napközben.

A lábfejes hálóruha nem gyerekjáték

A manapság már főként kisgyerek ruha részlegen kaphat, lábfejes pizsamák eredetileg felnőtteknek lettek tervezve. Az első darabok még nadrágokra varrt zoknik formájában jelentek meg, és a szerepük nem csupán az volt, hogy melegen tartsák a lábakat, hanem, hogy megvédjék azokat a különböző rovaroktól, például a termeszektől.

Ki vele, ki nélküle

Annak ellenére, hogy a hálóruháknak ilyen sok féle típusa elterjedt és kapható, sokan még mindig inkább az ádámkosztümöt részesítik előnyben. Angliában például a férfiak 47%-a nem hord semmilyen pizsamát (ez a nők esetében csupán 17%), míg Amerikában a férfiak 31%-a, illetve a nők 14%-a alszik meztelenül. 

Rendeljen női hálóruhát az OTTO-tól!

Lepje meg magát egy új női hálóruhával! Ha női hálóruhát keres, az OTTO választékában érdemes körülnéznie: a legtöbb ismert márka darabjai közül válogathat webáruházunkban! Előreutalással, bankkártyával és utánvéttel egyaránt fizethet, és ha feliratkozik a hírlevelünkre, naprakész lehet újdonságainkkal kapcsolatban, és exkluzív kedvezményeket kaphat. Kényelmesen válogathat több mint 250 ezer termékünk közül otthonából, és a nap 24 órájában leadhatja rendelését.

Az OTTO női hálóruha kínálata:

pizsama, hálóing, kombiné

több megtekintése...
o
X
X

Köszönjük, hogy elkészítette értékelését!

A következő szöveget rögzítettük:Ön engedélyezi, hogy keresztnevét közzétegyük értékelése mellett.


Az Ön értékelése:


Az Ön értékelése beérkezett rendszerünkbe, feldolgozás után, az elküldéstől számított két héten belül publikálásra kerül honlapunkon.

Folytat
x
Trendek, újdonságok & 4000 Ft AJÁNDÉKBAo