AZ OTTO cookie-kat használ azért, hogy a lehető legjobb vásárlási élményt biztosítsa. Ha tovább böngészik, beleegyezik a használatukba.

Engedélyezemx
Világmárkák széles választéka 4000 Ft ajándék hírlevél feliratkozóknak Ingyenes kiszállítás 25.000 Ft felett*

x

lMENÜ
1 ... |


Rendezés:

Szín Válasszon egy színt.
filter_active filter_active filter_active filter_active filter_active filter_active filter_active filter_active filter_active filter_active
Szűrés törlése
Márka Válasszon egy márkát.
a
Szűrés törlése
Ár Válasszon egy árat.
Ft- Ft Szűrés törlése

Mindig is divat volt, mindig is divat lesz - a kockás ing elpusztíthatatlan!

Volt már favágó ing, szörfös ing, grounge ing, és hipszter ing, de akárhogy is nevezzük, egy a lényeg: a kockás ing hosszú generációk és divatirányzatok óta velünk van.

Itthon is régóta széles körben elterjedt viselet, akár azt is hihetnénk, hogy mindig is itt volt. Pedig nem: a kockás flaneling valamikor a múlt század közepén lett valódi tömeges viselet Amerikában, és utána került át Európába.

1924-ben a Pendleton nevű textilgyártó cég úgy döntött, itt az ideje kipróbálni, milyen az, ha nemcsak unalmas színű gyapjúinget hordanak a férfiak. Ez lett a ma is ismert kockás ing, amely rövidesen nagyon népszerű lett, a második világháború után pedig ez lett az amerikaiak hétvégi viselete: amikor a férfi nem öltönyt hordott, akkor Pendleton márkájú kockás inget. A hetvenes évekre már kiszabadult Amerikából, és az egész világot meghódította, de odahaza lett belőle leginkább a hétköznapi emberek viselete. Az összes west coast zenekar kockás ingben pózolt, akárcsak a tradicionális déli rockzenekarok, sőt, amikor a nyolcvanas években a hardcore punkzenekarok az egyszerű öltözködésre helyezték a hangsúlyt a divatozós brit punkkal szemben, akkor ők is kockás inget hordtak.

Magyarországon érthető okokból a kockás ing egészen mást jelentett, mint Nyugaton. Ha a kockás ing nem is volt a lázadás szimbóluma, mint a farmernadrág, a hetvenes években a „csöves” nemzedék kezdte tömegesen hordani: a bő, kitűrve hordott kockás ing hosszú hajjal, farmerral, a szimatszatyornak csúfolt gázálarctáskával és az elmaradhatatlan alföldi papuccsal egy teljes generáció népszerű viselete lett.

Ma már a kockás ing jelenthet nosztalgiát a kilencvenes évek vagy a háború utáni Amerika után, de leginkább csak népszerű és még divatos viselet is: 2013-ban például az egyik legfelkapottabb mai designer, Hedi Slimane is egy grunge-os kollekcióval állt elő a Saint Lauren számára.

Rendeljen férfi kockás inget az OTTO-tól!

Lepje meg magát egy új férfi kockás inggel! Ha férfi kockás inget keres, az OTTO választékában érdemes körülnéznie: a legtöbb ismert márka darabjai közül válogathat webáruházunkban! Előreutalással, bankkártyával és utánvéttel egyaránt fizethet, és ha feliratkozik a hírlevelünkre, naprakész lehet újdonságainkkal kapcsolatban, és exkluzív kedvezményeket kaphat. Kényelmesen válogathat több mint 250 ezer termékünk közül otthonából, és a nap 24 órájában leadhatja rendelését.

több megtekintése...
o
X
X

Köszönjük, hogy elkészítette értékelését!

A következő szöveget rögzítettük:Ön engedélyezi, hogy keresztnevét közzétegyük értékelése mellett.


Az Ön értékelése:


Az Ön értékelése beérkezett rendszerünkbe, feldolgozás után, az elküldéstől számított két héten belül publikálásra kerül honlapunkon.

Folytat
x
Trendek, újdonságok & 4000 Ft AJÁNDÉKBAo