Cookie box Az egyéni adatok felhasználásához az OTTO-nak és partnereinek szüksége van az Ön hozzájárulására, hogy az Ön érdeklődésének megfelelő információkat tudja közölni. A hozzájárulást erre a weboldalra, a linkre, illetve az OK-ra kattintva tudja megadni. A hozzájárulást itt tudja visszautasítani.

OK
Világmárkák széles választéka 4000 Ft ajándék hírlevél feliratkozóknak Ingyenes kiszállítás 25.000 Ft felett*

x

lMENÜ

FARMER-KÜLÖNKIADÁS: MINDEN A DENIMRŐL

A ruhadarab, ami a Vadnyugat aranymosóinak munkásnadrágjaként kezdte a karrierjét, mára már elmaradhatatlan része mindannyiunk ruhatárának!

Hogyan lett a farmernadrág ilyen nélkülözhetetlen darabja a gardróbunknak? Először is, imádjuk, mert olyan strapabíró, és másodszor: mert annyira ezerarcú. Imádják a nők és imádják a férfiak is, ugyanaz a farmer egyik nap lehet laza, következő nap elegáns, előnyös és trendi ruhadarab! Összeállítottunk egy farmer-kisokost ami választ ad minden kérdésre, és kedvet teremt néhány új nadrág beszerzéséhez!

Az OTTO Farmer-különkiadásból minden kiderül a “nagy kékségről”: megmutatjuk, hogyan találhatja meg mindenki a számára tökéletes farmert, melyik farmernadrág fazon milyen alkathoz illik, tippeket adunk a vásárláshoz, a mosáshoz, de még a többi ruhadarab és a kiegészítők kiválasztásához is! Sok sikert kíván a tökéletes farmer megtalálásához az OTTO!

Egy kis farmertörténelem

A farmer már majdnem 150 éves, de népszerűbb, mint valaha! Egészen biztosan nem sejthették 1873-ban, hogy a mai farmerek elődjeiként bejegyzett szabadalom micsoda őrületet vált majd ki, és milyen örökzöld ruhadarab van születőben.

Levi Strauss -vagy eredeti nevén Loeb Strauss- 1829-ben született Bamberg mellett, és szüleivel emigrált az Egyesült Államokba. A Strauss kereskedőfamília volt, többek között szövetet is árultak, így kerültek kapcsolatba Jacob Davis-szel, aki a szegecsekkel megerősített farmernadrág feltalálója volt. Davisnek nem volt pénze az új nadrág szabadalmának bejegyzésére, így Levi Strauss lett a partnere ebben: 1872-ben dobták együtt piacra az első farmereket, de ezek még nem hasonlítottak a maiakra, hiszen erős barna vászonból készültek.

Nagyon gyorsan nagy népszerűségre tettek szert: a nadrág a nagy és erős zsebeknek köszönhetően praktikus volt, és -ebben a formában még nadrágtartóval hordva!- nagyon gyorsan elterjedt az egész világon. Hamarosan divatba jött a kék színű farmer is: a denim eredetileg a francia Nimes-ből származó szövet, innen is kapta a nevét: Serge de Nimes, azaz “szövet Nimes-ből”. Olyan nyersfehér fonalakból készült sűrű szövésű, sávolykötésű szövet volt, amit csak utólag festettek kékre.

Alig 50 évvel a megjelenése után a blue jeans, azaz a kék farmer elnyerte mai formáját: megkapta a ma már hagyományosnak számító övbújtatókat is.

Farmer: munkásnadrágból a kifutók élére

 A ‘20-as években még a sötétkék, koptatás és kőmosás nélküli variációk nyertek egyre nagyobb teret maguknak, a ‘30-as években pedig -végre!- szabadidős ruházattá minősült át a farmer. Még mindig Amerikáról beszélünk csak, hiszen Európába az amerikai katonák csomagjaival érkeztek meg az első farmerek, aztán az ötvenes években Marlon Brandónak és James Deannek köszönhetően a farmer egyik napról a másikra megszerezte a kultstátuszt!

A lázadás évtizedeiben a rebellis fiatalság ikonja lett a farmer: hordta mindenki, aki lázadni akart a szülei, a konvenciók vagy egyszerűen a világ ellen! Olyan filmcsillagok, mint Betty Grable vagy Marilyn Monroe pedig a nők számára is elfogadottá és népszerűvé tették a kék ruhadarabot és a farmer tényleg megállíthatatlanná vált: az elmúlt évtizedeknek saját farmerdivatja volt a hippik trapéz farmereitől a nyolcvanas évek feltűrt nadrágjain át a kilencvenes évek fehérített darabjaiig.

Ma pedig már hordja óvodás, hordja gyerek és felnőtt, de még a nyugdíjasok is!

Farmer fazonok A-Z: Skinnytől a bőszárúig, alacsony ülepű nadrágtól a magas derekúig

Munkába, kirándulásra vagy elegánsabb esti programokhoz is ugyanúgy szóba jöhet: a farmer egy igazi kaméleon, amit a megfelelő kiegészítővel bármilyen alkalomra bevethetünk! Persze a legfontosabb, hogy a tökéletes farmernadrág kiemeli viselője előnyös tulajdonságait: jól áll, kényelmes és magabiztossá tesz!

Összegyűjtöttük a leggyakoribb farmer nadrág típusokat és fazonokat, hogy könnyebb legyen a választás: mind a magyar, mind az angol megfelelőjüket megadjuk, így mindig egyszerű lesz megtalálni a tökéletes darabot!

És hogy mi a különbség az egyes formák, típusok között? Mindig a derék magassága és a nadrágszár hossza, formája határozza meg a farmer fazonját - és azt is, hogy melyik típus melyik testalkathoz illik a legjobban. Jó válogatást!

 

Slim Fit Farmer

Szűk szárú vagy csőszárú farmer - Slim fit / Skinny

 
A slim fit farmer kihangsúlyozza a keskeny csípőt és a hosszú lábakat - sőt, karcsúsít és alakformáló ruhaként is viselkedik. Épp ezért akár plus size méretben is kiváló választás! Ebbe a kategóriába tartozik a skinny és az extreme skinny farmer és a jeggings is, ami szinte második, előnyös(!) bőrként simul viselője testére.
 
 
 
 
 
 
 
Regular Fit Farmer

Klasszikus, egyenes szárú vagy ötzsebes farmer - Regular Fit

Az úgynevezett regular fit a hagyományos farmer fazon: a nadrágszár egyenes, a láb vonalát nem hangsúlyozza, vagy csak nagyon finoman. Nem szűk combnál, nem bővül a lábszárnál: ez a fazon igazi biztonsági választás, kényelmes és mindenkinek jól áll.

 

 

 

 

Loose Fit Farmer

Loose fit farmer

Az egyenes szárúnál bővebb fazon, laza és könnyű benne mozogni - az egyik legkényelmesebb farmer! A szára mindenhol szabadon lóg, nem simul a testre. Mindenkinek jó választás lehet, aki szereti a laza ruhákat.

 

 

 

 

 

Bootcut Farmer

Bootcut farmer - Bootcut Jeans

A bootcut fazonú nadrágok szára alul kibővül -de nem annyira, mint egy trapéz nadrág-, hogy kényelmesen elférjen alatta a cowboy csizmánk! Legalábbis ez a fazon innen kapta a nevét - de máig a legjobb választás csizmákhoz, arról nem is beszélve, hogy majdnem mindenkinek jól áll és újra divatos! 

 

 

 

 

 

Boyfriend Farmer

Boyfriend farmer - Boyfriend Jeans

A boyfriend fazon lényege, hogy kicsit lógjon rajtunk: ez a farmer azt a hatást hivatott kelteni, mintha a párunk szekrényéből vettük volna kölcsön. Szintén szuper kényelmes és extra vagány, laza darabról van szó.

 

 

 

 

 

Baggy Farmer

Bő szárú, “buggyos” farmer - Baggy Jeans

A bő, baggy fazonú farmerek, vagy ahogy sokan ismerik, “deszkás nadrágok” ülepe lejjebb esik a klasszikus fazonoknál, a száruk is sokkal bővebb. Csípőre letolva hordják, buggyosak és nagyon kényelmesek. A hiphop inspirálta ruhadarab ma már nemcsak a gördeszkások kedvence: réges rég bekerült a női és férfi divatosztályokra is. 

 

 

 

 

High Waist Farmer

Magas derekú farmer - High Waist Jeans

A magas derekú farmernek a normál vagy csípőszabású nadrágokhoz képest jóval magasabban végződik a dereka. Az elmúlt években újra népszerű fazon kapható szinte az összes szártípussal: skinny, boyfriend vagy bootcut verzióban is.

 

 

 

 

 

Flared Farmer

Trapéznadrág - Flared Fit

A hetvenes években egyszer már óriási sláger volt, és most újra itt van! A trapéz farmer visszatért: magas derekú vagy csípő fazonú, csípőtől bővülő vagy combra tapadó, ami ezekben a nadrágokban közös, hogy térdtől lefelé hangsúlyosan bővül a száruk. A bootcut farmerekhez képest még sokkal látványosabb bővülés újra nagy divat, érdemes megbarátkozni ezzel a fazonnal és beszerezni egy trapéznadrágot!

 

 

 

 

 

Mom Farmer

Anyu-farmer - Mom Jeans

Ez a fazon, csakúgy mint a boyfriend farmer, inkább egy életérzést utánoz: a kicsit kinyúlt, kényelmes, de nem feltétlen előnyös farmerre utal, amit a nyolcvanas évek anyukái hordtak nagyon lelkesen. Átalában világoskék, kőmosott és kicsit répa fazonú, magas derekú, farzsebei is elég magasan vannak. Betűrt inggel vagy pólóval lesz igazán autentikus a retró hatás!

 

 

 

 

 

TALÁLJUK MEG A TÖKÉLETES FARMERT MINDEN ALKATRA!

Bármilyen ruhadarabról is legyen szó, a szabás mindent eldönt! Melyik farmer mutatja a legjobb oldalunkat, és melyiket kell messziről elkerülnünk? A választék hihetetlenül széles - de ezzel a néhány tanáccsal könnyű lesz a választás!

 

Kis Has

Farmer, ha van egy kis pocakunk:

●     Jó választás:

Azoknak, akiknek van egy kis pocakjuk, a magas derekú farmer tökéletes választás! Választhatnak skinny-t, trapéznadrágot vagy bootcut fazont, a lényeg, hogy a hasuk helyett a fenekükre és a lábaikra tereljék a tekinteteket!

 ●     Kerüljük el:

Az alacsony ülepű és a csípőnadrágok kihangsúlyozzák a problémás területeket. Intsünk búcsút ezeknek, és válasszunk egy előnyösebb darabot!

 

Széles Csípő

Farmer, ha széles a csípőnk:

●     Jó választás:

Ha a kelleténél kerekebbek a formáink odalent, akkor válasszunk karcsúsító hatású nadrágot: ilyen például a sötétkék, egyszínű farmer, a Bootcut fazon, és azok a farmerek, melyeknek egyszerű, közel első farzsebei vannak.

●     Kerüljük el:

A farzseb nélküli farmerek nem állnak jól az ilyen alkathoz, és a kiálló díszítések sem előnyösek. A hímzett, díszített farzsebeket hagyjuk meg másoknak!

 

Erős combok

Farmer, ha combban erősek vagyunk:

●     Jó választás:

A sötétebb színű farmerek közül érdemes válogatni (esetleg a kifele sötétedő koptatásúak közül), előnyös lehet a Regular és a Bootcut fazon is.

●     Kerüljük el:

A nagyon világosra koptatott farmerek és a skinny vagy az extra skinny kihangsúlyozzák a vastag combokat. A jeggingsek helyett is érdemes egy kicsit szűkebb hagyományos farmert választani.

 

Törékeny Alkat

Farmer apró, törékeny alkatra:

●     Jó választás:

Mindenképp magas derekú, egyenes szárú vagy enyhén bővülő fazont válasszunk! A tökéletes tipp: klasszikus farmer magas sarkúval!

●     Kerüljük el:

A boyfriend farmer és a széles szárú, buggyos nadrágok összenyomnak optikailag: ezeket hagyjuk meg a nálunk magasabbaknak!

 

 

Fiús Alkat

Farmer fiús, androgün alkatra:

●     Jó választás:

Az élénkebb színekkel, stratégia pontokon elhelyezett zsebekkel nőies formákat csalhatunk magunkra: minden jól áll, ami látszatra szélesíti kicsit a csípőt, kiemeli a vékony, hosszú lábakat. A skinny farmer kifejezetten jól áll ennek a típusnak!

●     Kerüljük el:

Nincs szükségünk karcsúsításra, sőt! A nagyon sötét színek még vékonyabbnak mutatják a farmer viselőjét, így ezeket érdemes elkerülni, akárcsak azokat a nadrágokat is, melyeknek farzsebei túl közel esnek egymáshoz - optikailag ezek tovább keskenyítik a csípőt és a popsit.

 

Nőies Alkat

Farmer kerek, nőies alkatra:

●     Jó választás:

A magas derekú, szűk szárú farmerek kiemelek a kerek, nőies formákat. Akár feltűrt szárú farmert is hordhatunk, az is előnyös a telt, kerekded testalkathoz.

●     Kerüljük el:

A szuperszűk, extreme skinny farmerek második bőrként tapadnak, ennél a testalkatnál ez nem mindig szerencsés. Ha szűkebb fazonú farmert szeretnénk, a slim fit lehet a skinny helyett a jó választás!

 

 

TIPPEK A TÖKÉLETES FARMER MEGTALÁLÁSÁHOZ

Kényelmes szaladgálós ruhadarabot keresünk vagy dolgozni szeretnénk benne? Vagy inkább egy látványos farmerre vágyunk, amiben észrevesznek minket?

 • Minél több a farmerben a rugalmas szál, annál kényelmesebb ülni benne! A kevert anyagú, stretch skinny nadrágok jól állnak a vastagabb lábú, nagy fenekű hölgyeknek is, csak arra kell odafigyelniük, hogy a megfelelő darabokkal kombinálják! Szűk, rövid felsőrészek helyett hosszabb, lengébb felsővel, tunikával érdemes párosítani azoknak, akik szeretnének egy kis pocakot vagy nagyobb popsit elrejteni. 

 • A sötétebb színű farmerek karcsúsítanak - ha szeretnénk elcsalni pár kilót, sötétkék, koptatás nélküli farmert válasszunk!  

 • És fordítva is igaz: a puha, világosra koptatott nadrágok teltebbé varázsolják a vékony nőket, aki szeretne kicsit kerekebbnek tűnni, válasszon a világos farmerek közül.  

 • A comboknál sötétebb, a térdeknél világosabbra koptatott nadrágok mintegy varázsütésre karcsúsítják a problémás, vastagabb combokat. 

 • A répanadrág vagy mom jeans nőies formát kölcsönöz még a nagyon vékony, fiús alkatú hölgyeknek is. 

 

Koptatás-kalauz: a kőmosástól a pisztolylövésekig

A farmer számtalan variációban kapható a sokféle mosási és koptatási technikának köszönhetően: a sötétkék, “nyers” verziótól a hosszasan koptatott, “bejáratottnak” tűnő változatig. Van, aki egyszínűben szereti, megint mások a márványos mintázatért rajonganak, megint mások pedig szeretik, ha a vadonatúj farmerük is olyan hatású, mintha már évek óta meglenne.

Acid Washed

Acid-washed:

 

Klórral kezelt habkővel mossák át ezeket a farmereket: erős, látványos kontraszt jellemzi az anyagot.

 

Bleached

Fehérített farmer:

A fehérítő használatától a farmer kékje úgy fakul ki, mintha rengetegszer hordtuk volna már a ruhát. A napszítta, természetes hatást általában úgy érik el, hogy a fehérítőt ecsetekkel viszik fel az anyagra. A világosabb nadrágoknál gyakran fehérítőt és kőmosást egyszerre alkalmaznak.

 

 

Blue Jeans

Klasszikus farmerkék:

Az igazi, hagyományos farmerkék színt régebben indigóval, ma szintetikus színezőanyagokkal érik el.

 

 

 

Brushed Jeans

Koptatott farmer:

Ennél a változatnál a klasszikus kékre színezett farmeren habkővel vagy kőmosással érik el, hogy a felülete bársonyos, a színe pedig finom középkék vagy világoskék legyen.

 

 

Dark Denim

Sötétkék denim:

Nagyon erős, sötét színezőanyagot alkalmazva, vagy többszöri festéssel érik el, hogy a farmer megkapja a jellegzetes sötétkék árnyalatot. Ennél a fajta farmernél különösen látványos az elütő színű, általában sárga cérna.

 

 

Destroyed Denim

Destroyed farmer:

Ezeknél a nadrágoknál mindent megtesznek már a gyárban, hogy “tönkre tegyék” az anyagot: kivágások, szakadások, lyukak és foltok jellegzetes díszítőelemei ennek a stílusnak. Legextrémebb fajtája a Shot Gun Jeans, ahol valódi fegyverekkel lövik át az anyagot a még különlegesebb hatásért.

 

 

Distressed Denim

Distressed farmer:

Az eleve tönkretett farmerek szolidabb formája: jellemzően a térdrésznél vagy a zsebeknél koptatják túl az anyagot, hogy elhasználtnak tűnjön.

 

 

Dirty Denim

“Koszos” hatású farmer:

Barna vagy bézs színezőkkel érik el, hogy a kék színű nadrág gyárilag piszkosnak tűnjön.

 

 

 

Raw Denim

Raw, azaz nyers denim:

Ez a kezeletlen farmer: az anyaga elég durva tapintású, sötétkék, szürke és sárgás árnyalatokban kapható.

 

 

 

Stone Washed Denim

Kőmosott farmer:

Ezzel a típussal gyakran találkozhatunk: az anyag világos és “használt” hatású és a habkővel együtt történő mosás miatt kellemes puha tapintású a szövet.

 

 

 

Hogyan találjuk meg a tökéletes méretű farmert magunknak?

Találomra keresgélés helyett jobb, ha a helyes méret tudatában indulunk neki a keresésnek. Ezt az információt a leggyakrabban a nadrág derekába varrt szövetcímkén vagy a farzseb felett található bőrcímkén lelhetjük fel.

Hogyan kapjuk meg a farmerméretünket?

A – Derék

B – Fenék

C – Comb

D – Belső nadrágszár hossz

 

A farmer méretezés mindig 2 betűből és 2 számból áll, mégpedig az alábbiak szerint:

W = a derék mérete inchben

L = a nadrág belső szárának hossza inchben

A centiméter-inch átváltáshoz az alábbi formulát használjuk: a mért centiméterek számát elosztjuk 2.54-nel, így megkapjuk az inch méretet.

Egy jó méretű nadrágon megmérjük a derekat és a belső hosszt.

A nadrágszár belső hossza 77 cm, aza 30 inch.

Tehát a jó farmer méret W28 / L30, vagy 28/30 lenne.

Még egy példa: a farmerméret W28 / L32 akkor, ha a derék 71 cm, a nadrágszár belső varrásának hossza 81 cm

 

Ahhoz, hogy meghatározzuk a méretünket, nagyon sok üzletben és online is megtalálható az alábbi táblázat - ennek segítségével könnyű átváltani a méreteinket farmer-méretekre!

Ha kéznél van egy korábbi kedvenc nadrágunk, akár annak segítségével is számolhatunk:

Mérjük meg a derekát körben és a belső hosszát ahhoz, hogy megtaláljuk a méretünket!

Derék

Derék körméret (W)

26

27

28

29

30

31

32

33

34

36

38

-tól (cm)

65

67

70

73

75

77

80

83

85

91

95

-ig (cm)

66,5

69,5

72,5

74,5

76,5

79,5

82,5

84,5

90

94

97

Belső nadrágszár-varrás hossz

Belső hossz (L)

28

30

32

34

36

min (cm)

71

75

80

86

91

max (cm)

74

79

85

90

95

 

Természetesen saját aktuális méreteinket is használhatjuk a helyes méret kiválasztásához: ez esetben a derekunk és a csípőnk körméretét valamint a combunk kerületét kell megmérnünk, valamint a lábunk hosszát a belső varráshossz meghatározásához.

 

Derék (W)

28

29

30

31

32

33

34

36

Derék ...-tól

63,5

66

68,5

71

73,5

76

78,5

82

...-ig

66

68,5

71

73,5

76

78,5

81

90

Csípő ...-tól

92,5

95

97,5

100

102,5

105

107,5

110

...-ig

95

97,5

100

102,5

105

107,5

110

115

Comb ...-tól

53

54,5

56

57

58,5

61

63

64

...-ig

54,5

56

57

58,5

61

63

64

67

Belső hossz (L)

28

30

32

34

36

min (cm)

71

75

80

86

91

max (cm)

74

79

85

90

95

Forrás: http://www.jeans-one.de/Groessentabellen/

 

A farmer típusától és anyagösszetételétől is függően más és más lehet: ma már nagyon sok nadrág tartalmaz rugalmas szálakat, amitől kényelmes viseletté válnak. A kevésbé rugalmas típusoknál is számítani lehet -és kell is- némi tágulásra, még ha nem is olyan nagymértékben, mint stretch társaiknál.

Ha a farmer szára túl hosszú, azon igazán könnyű segíteni! Elég hozzá egy olló és egy varrógép, de nagyon sok üzletben már helyben segítenek megoldani ezt a problémát. Ha még ezt sem szeretnénk megvárni, tűrjük fel a farmer szárát - a feltűrt szár most újra divatos!

 

A farmer tisztítása, ápolása

Ha végre megvan a tökéletes nadrág, onnantól minden nap azt szeretnénk majd hordani, örökre, a világ végezetéig! Mit tehetünk azért, hogy a kedvenc nadrágunk sokáig velünk maradjon? Összeszedtük a legjobb tippeket és trükköket a farmerek tisztításához!

 

Milyen gyakran mossuk a farmerünket?

 

Egy biztos: semmiképp nem kell, sőt tilos minden hordás után kimosnunk! Ha túl gyakran mossuk a nadrágot, annak kifakulhat, tönkre mehet az anyaga: a színnek és a szövetnek is csak ártunk a gyakori tisztogatással. Ha nem foltos, akkor elég kiszellőztetni két hordás között! Az igazi farmerőrültek között vannak, akik egyáltalán nem mossák a farmerüket: ha ezt nehéz is elképzelni, várjunk 4-5 viselésig és csak utána tegyük a mosógépbe!

 

Tippek a farmer mosásához:

 • A farmereket mindig kifordítva, legfeljebb 30 fokon mossuk!

 • Egy mosásba legfeljebb 3 farmert tegyünk, hogy megelőzzük a furcsa ráncosodást! Ha nagyon megtömjük a mosógépet, akkor a nadrágok összeakadhatnak és a mosószer sem tud egyenletesen eloszlani.

 • Ha új farmert mosunk -de optimális esetben mindig- figyeljünk oda arra, hogy hasonló színű darabokat mossunk együtt! Kivéve, ha szeretnénk egy régebbi, kifakult kedvencet felfrissíteni, ez esetben bátran mossuk összes sötétebb, új nadrágunkkal!

 • A kezelt felületű (matt vagy lakkozott) nadrágok és a kristályokkal, szegecsekkel díszített darabok esetén mindig külön mosózsákot használjunk, de még jobb, ha kézzel mossuk ki őket langyos öblítős vízben.

 • Ezzel sokaknak nehéz megbarátkozni, de tény: minél tovább halogatjuk a farmer kimosását, azaz minél ritkábban mossuk a farmerünket, annál tovább marad velünk! 

Melyik mosószer a legjobb a farmerekhez?

A legtöbb mosószer tartalmaz fehérítőt, így nemcsak mossa, de fakítja is kedvenc ruhadarabunkat. Érdemes ezért odafigyelni, hogy fehérítőt nem tartalmazó, finom vagy színes textíliához való mosószert válasszunk. Egyre több gyártó árul speciális, farmerhez való szereket is, ezek is jók lehetnek! A rugalmas stretch farmereknél ne használjunk öblítőt, így késleltethetjük az anyag megnyúlását.

Hogyan szárítsuk a kedvenc farmerünket?

A szárítógépes szárítás nem tesz jót a farmeranyag szerkezetének és fakíthatja a színeket is. A legjobb, ha lógatva vagy fektetve szárítjuk a nadrágot. A vasalás szintén árthat neki - de ritka is, hogy vasalásra lenne szüksége! Ha mégis elkerülhetetlennek tűnik a vasalás, kifordítva, alacsony hőfokon vasaljuk!

A Levi’s igazgatója, Chip Bergh meglepő jó tanáccsal állt elő, pedig ő aztán első kézből szerzi a tudást: szerinte mosásra csak akkor van szükség, ha foltos lett a nadrágunk, egyébként a mosógép helyett a hűtőben a farmer helye! Ha mosás helyett a mélyhűtőbe tesszük éjszakára a nadrágunkat, ugyanolyan friss és tiszta lesz, mintha kimosnánk - állítja, ráadásul a cég szerint jobb formában marad, és tovább is tart így kedvenc ruhadarabunk. Ki tudja?!

Íme néhány trükk kedvenc farmereink ápolásához:

 • Az ultimate folttisztító: a makacs, beszáradt foltokat fogkefével tudjuk a leghatékonyabban kiszedni a farmerből! Egy kis öblítő, némi karizom, és indulhat a sikálás! 

 • A sötétkék farmerek gyakran engednek a színükből: ha nem szeretnénk tőlük megóvni kedvenc világosabb darabjainkat, akkor kezeljük őket ecetes fürdőben! Fél óra áztatás fele víz fele ecet arányú keverékben, és máris nem engednek a színükből többé! Az ecet savassága ugyanis fixálja a festéket - így a sötétkékség és a világos ruháink is épek maradnak. 

 • Túl durva a stretch farmer anyaga a mosás után? Tegyük 15-20 percre a szárítóba alacsony hőfokra: a langyos melegtől épp olyan kellemes lesz a tapintása, mintha a testünk melegétől lenne megint rugalmas és kényelmes! 

 • Egy kis masszázs mindenkinek jót tesz: egy apró trükkel pedig a mosás közben megkeményedett nadrágunkat is megpuhíthatjuk! Egy kevés testápolóval vagy babaolajjal kenjük át a lábainkat és vegyük fel a farmert: könnyebben felcsúszik majd, és a bőrünk mellett a nadrágnak sem árt egy kis ápolás! 

Farmer DIY - Tippek a teljesen egyedi farmerért

Annyira sokféle farmer van, hogy néha beleszédül az ember a választékba: mégis gyakran előfordul, hogy egy-két apróságon tudnánk még változtatni, hogy tökéletes legyen! Mintha mindig lenne egy parányi részlet, ami hiányzik álmaink nadrágjából.

És ilyenkor jönnek a képbe az egyedi ötletek:

Hiszen miért ne szabhatnánk kicsit jobban testre a farmert, miután hazavittük? Hogy igazán a mienk, és csak a mienk lehessen? A DIY blogokon ma már számtalan ötletet kaphatunk az egyedi farmer elkészítéséhez: és a legjobb hír, hogy ehhez akár a már meglévő, megunt darabjainkat is felhasználhatjuk! Nemcsak környezetbarát és fenntartható, de 100%-ig egyedi is!

Szakadt farmer DIY

DIY First Step

Első lépés:

Terítsük ki a farmert a padlón, illesszünk egy vastag kartondarabot a szárába, hogy ne sértsük fel a hátulját.

DIY Second Step

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Második lépés:

Konyhakéssel és ollóval addig vágjunk és rojtozzunk, amíg elégedettek nem leszünk a végeredménnyel. Egy tű segítségével feszegessük szét a farmer szálait úgy, hogy természetes hatású legyen a szakadás. Bevizezett habkővel -a drogériákban kapható változat is tökéletes erre a célra- kézzel át is koptathatjuk a farmerünket vagy csak bizonyos részeit.

DIY Third Step

 

 

 

 

 

 

 

Harmadik lépés:

Mossuk ki a farmert és hordjuk büszkén új(ra) menő ruhadarabunkat!

 
o
X
X

Köszönjük, hogy elkészítette értékelését!

A következő szöveget rögzítettük:Ön engedélyezi, hogy keresztnevét közzétegyük értékelése mellett.


Az Ön értékelése:


Az Ön értékelése beérkezett rendszerünkbe, feldolgozás után, az elküldéstől számított két héten belül publikálásra kerül honlapunkon.

Folytat
x
Trendek, újdonságok & 4000 Ft AJÁNDÉKBAo