Cookie box Az egyéni adatok felhasználásához az OTTO-nak és partnereinek szüksége van az Ön hozzájárulására, hogy az Ön érdeklődésének megfelelő információkat tudja közölni. A hozzájárulást erre a weboldalra, a linkre, illetve az OK-ra kattintva tudja megadni. A hozzájárulást itt tudja visszautasítani.

OK
Világmárkák széles választéka 4000 Ft ajándék hírlevél feliratkozóknak Ingyenes kiszállítás 25.000 Ft felett*

x

lMENÜ

Fürdőruha tanácsadó: A leggyakrabban ismételt kérdések

 
 

Milyen bikini illik hozzám a leginkább? Melyik fürdőruhafazont válasszam az alakomhoz? Ezeket a kérdéseket évente legalább egyszer minden nő felteszi magának. Ezzel a bikini kisokossal pontosan az volt a célunk, hogy megválaszoljuk a számtalan témába vágó kérdést, s ezáltal tényleg felhőtlen örömmel nézzünk a nyár elébe.

Nagy keblek

Nagy keblek

Milyen bikini felsőt és fürdőruhát válasszunk, ha mellben erősek vagyunk?

Buffalo merevítős bikini patchwork mintával Bruno Banani merevítős bikini Merevítős bikini a BUFFALO-tól
Fürdőruha, LASCANA Venice Beach merevítős bikini divatos leopárdmintával Merevítős bikini, Kangaroos

Fürdőruha:

Azok a hölgyek, akiket nagy mellekkel áldott meg a természet, olyan fürdőruhát válasszanak, melyek biztos tartást és alátámasztást nyújtanak.

A széles pántok és az előre formázott szivacsbetétek tehermentesítenek és megfelelő tartás adnak a nagyobb kebleknek is. A nyakban megköthető fürdőruha, az anyagba bevarrt betétek, illetve merevítők pedig szexi dekoltázst varázsolnak.

A háromszög vagy bandeau (csőtop) fazonok azonban kevés tartást adnak és könnyen félrecsúsznak. A fodrok, ráncok és különböző hangsúlyos elemek még inkább kihangsúlyozzák a mellkast. Tippünk: Irányítsuk a figyelmet inkább a derékra és a csípőre – az elegáns ráncolás a csípőrészen, a kivágások, illetve az alsórészen akár egy szoknyácska mind-mind eltereli a figyelmet a felsőrészről.
 

Bikini:

A széles pántok és keresztpántok garantálják, hogy kényelmes legyen a bikini felső. Tehermentesítik a vállakat és a nyakat és egyenletesen osztják el kebleink súlyát.

A sportos modellek, mint például a bustier felsőrészek, megfelelő tartást adnak és optikailag kisebbítik a melleket, amennyiben ez a kívánt hatás. Erre tökéletesen alkalmasak az ún. minimizer (látványcsökkentő) melltartók, melyek a nagy melleket optimális formába hozzák.

Válasszon merevítős, előre formázott bikini felsőt! Kerülje a pánt nélküli felsőrészeket, a háromszög és bandeau bikiniket, mivel ezek kevés tartást adnak a kebleknek, ezáltal előnytelenek. A hangsúlyos díszítések és a feltűnő minták szintén kerülendőek. Nagy mellek esetén a legjobb választás, ha a felsőrész egyszínű, visszafogott mintás és sötét árnyalatú. A vásárlásnál figyeljünk oda, hogy a bikini sehol se vágjon be, a felsőrész jól illeszkedjen és megfelelő tartást nyújtson.

Kis keblek

Kis keblek

Milyen bikinit és fürdőruhát válasszunk, ha kis melleink vannak?

Bruno Banani trendi háromszöges bikini oldalán pántokkal Push-up bikinifelső, Buffalo Buffalo push-up bikini, fonott háttal
Bandeau fürdőruha, Bruno Banani Bruno Banani monokini Nyakpántos bikinifelső

Ha jól választjuk meg a fürdőruhát és a bikinit, akkor is remekül fogunk kinézni, ha kisebbek a melleink. Ügyes trükkökkel előnyös dekoltázst tudunk varázsolni.
 

Fürdőruha:

Azokat a fürdőruha fajtákat válasszuk, amelyek optikailag erősítenek: a mellrészbe bevarrt szivacsbetéttel akár egy melltartóméretet is nyerhetünk.

A push-up- és balconette típusú bikini felsők, valamint a nyakba akasztós és bandeau fazonú fürdőruhák is remekül tudják hangsúlyozni a mellrészt. Ha pedig ezen a részen díszítés is van - mint például fodor, ráncolás, applikáció, szalagok – optikailag megint csak nyertünk.
 

Bikini:

A kismellű nők szinte bármilyen felsőrészt választhatnak: a legtöbb fazon elérhető szivacsbetéttel is, a push-up felsők pedig segítenek elérni a kívánatos dekoltázst, és akár egy kosárméretnyivel nagyobbnak is tűnhet a látvány! Nagyon fontos, hogy a tökéletes formához mindig meg kell találnunk az optimális méretet: a melleknek ki kell tölteniük a kosarakat, hogy ne álljon furcsán a fürdőruha, ne csúszkáljon a felső még mozgás közben sem, és sehol ne vágjon be a melltartó. Tipp: ha kétségünk van, próbáljunk egy kosármérettel kisebbet, általában hajlamosak vagyunk nagyobbat venni a kelleténél. A most igencsak divatos sportos bikini fazonok és az élénk színű neoprén bikinik is remekül állnak a kismellű hölgyeknek.

 

Slankító fürdőruhák

Slankító fürdőruhák

Melyik egyrészes fürdőruha slankít?

Melyik bikini slankít?

Push-up bikini, s.Oliver LASCANA merevítős bikini felső Buffalo nyakbakötős merevítős bikini
LASCANA fürdőruha, trendi pöttyös mintával sunseeker egyrészes fürdőruha horgolt szegéllyel Jette elegáns fürdőruha kontrasztos szegéllyel és nyakpánttal

Fürdőruha:

 • Ne spóroljon a bájaival: akinek igazán csinos dekoltázsa van, nyugodtan hangsúlyozza! Egy fürdőruha a jól kidolgozott és megfelelő tartást biztosító merevítőkkel nagyszerű körvonalat ad.
 • Ragadjon meg egy széles pántos vagy nyakba köthető fürdőruhát, ezáltal a figyelem a test közepéről a dekoltázsra és arcra irányul.
 • A telt idomokkal megáldott hölgyek a klasszikus szabású alsó részeket válasszák, a magasan felszabott fürdőruhák könnyen bevágnak, ami nem előnyös.
 • A bonyolult, extra kivágások és különleges fazonok általában kihangsúlyozzák a problémás részeket, kerüljük őket!
 • Válasszuk a megfelelő méretet: ha tökéletes a fürdőruha mérete, sehol sem fog bevágni az anyag és biztosan nem fog csúszkálni sem.
 • Legyen mintás és színes: a hangsúlyos mintáknál sokkal előnyösebbek a kismintás darabok. A megfelelő helyeken betoldott színes betétek pedig szintén karcsúsítanak.
 • A fürdőruha divatos alternatívája: a tankini, ahol a bikini alsót egy top fazonú felsőrésszel kombináljuk.
 • Vessünk be kiegészítőket! Egy laza strandtunika vagy egy légies pareo kendő a derekunk körül (ne a csípő köré kössük) eltakarja a kényes fenék, csípő és pocak területeket. A fürdőruha felett viselt szörfnadrág egyszerre sportos és trendi, egyaránt bevethető a strandon a bárban és a röplabdapályán is. A csinos nyakláncok és karkötők a fürdőruhához is bátran hordhatók, elterelik a figyelmet a kerekded formákról és egy egyszerűbb fürdőruhát még fel is dobnak.

Bikini:

Néhány kiló ide vagy oda – a tökéletes bikiniben minden nő nagyszerűen néz ki! Létezik néhány trükk, melyekkel okosan elrejthető a fellelhető felesleg, vagy akár olyanok is, amelyek az előnyös részekre irányítják a pillantást:
 

 • A sötét- és egyszínű bikinik tökéletesen slankítanak, optikailag nyújtják az alakot és minden típushoz nagyszerűen illenek. Ugyanakkor az apró minták, mint a virágmotívumok vagy a pöttyök, szinte eltűntetik a felesleget. Kerülendőek viszont a világos, illetve az élénk, rikító színek – ezek optikailag erősítik az alakot!
 • A letisztult szabásvonalak sokkal előnyösebbek, mint az extravagáns fazonok, mert ízlésesen, ugyanakkor a tekinteteket az előnyös testtájakra irányítva rejtik el a kerekded formákat.

Telt alak & kerek csípő

Telt alak & kerek csípő

Milyen fürdőruhát válasszunk telt alkat esetén?

Milyen bikini javasolt telt alakra?

Buffalo merevítős bikini felső »Lux« Jette háromszög fazonú bikini Merevítős bandeau bikini, LASCANA
Bandeau fürdőruha, Bruno Banani sunseeker fürdőruha, elején fűzéssel Bruno Banani fürdőruha

Egyrészes fürdőruha:

Nagy fenék, széles medence vagy vaskos comb: a domborulatok természetesen hozzá tartoznak a nőies alakhoz! Azonban a "problémásnak vélt területek" tökéletesen elrejthetők a megfelelő fürdőruhával:
 

 • Nagy fenék: Kerüljük el a fodrokat vagy a túl sok anyagot. Mondjunk le mindenről, ami szükségtelenül kövérít. A kiválasztott fürdőruhánál a mintás alsórészek éppúgy kerülendők, mint a száras fazonok. Egy rafinált kivágással tereljük inkább a figyelmet a dekoltázsra!
 • Buja csípő: Akinek kissé szélesebb a csípője, egyszerű és diszkrét darabokat válasszon. A fürdőruha ügyesen elhelyezett, színes betétekkel, vagy feltűnő kivágással eltereli a figyelmet a széles medencéről, és a karcsú derékra vagy a szép dekoltázsra helyezi a hangsúlyt.
A sportos egyrészesek harmóniát kölcsönöznek a nőies alaknak, de a retro modellek is a nőies domborulatoknak kedveznek. Általános szabály: a problémás területeket eltakarni és az egyéni vonzerőt a jól megválasztott szabással hangsúlyozni!

 

 

Bikini:

Egy bikini tökéletesen alkalmas arra, hogy kihangsúlyozza a nőies formákat – méghozzá súlytól függetlenül! Itt-ott kicsit több a kelleténél? A nem egységesen elosztott domborulatokat egy megfelelő bikinivel tökéletesen „be lehet csomagolni”.
 

 • "Felül több": A legfontosabb, hogy a bikinifelső kellő tartást biztosítson a teltebb keblek számára. Ezt a célt szolgálják a vastag vállpántok és a speciális betétek, amelyek szépen formálják a mellet. Ha ráadásul a bikinialsó rojtokkal vagy flitterrel díszített, máris eltereli a figyelmet a felsőtestről.
 • "Alul több": Válasszon feltűnő bikinifelsőt, amely a felsőtestre irányítja a tekintetet. Az alsó ezzel szemben legyen egyszerű – a széles csípő, a vastag comb és a gömbölyű fenék még nagyobbnak tűnik a nagy mintás vagy száras (francia fazonú) alsóban. A legjobb: klasszikus szabású, tompa színű bikinialsó normál combkivágással és több centiméter széles oldalpánttal.
Az oldalt megkötős bikinialsók a teltebb alkatú hölgyeknek nem kifejezetten ajánlottak, mert bevágnak és könnyen elcsúszhatnak. Ezzel szemben a színblokkos modellek ügyesen javítják az alakot. A magasan szabott derék nagyon szexi tud lenni és jótékonyan elfedi a kis pocakot.

 

Problémás terület: has

Problémás terület: has

Milyen fürdőruha rejti el a kis pocakot?

Milyen fazonú bikinit válasszon, akinek van egy kis pocakja?

LASCANA monokini geometrikus mintával és hátán megkötővel LASCANA merevítős bikini Fürdőruha, Buffalo
LASCANA magas derekú bikini alsó Merevítős tankini, LASCANA Merevítős tankini, LASCANA

Egyrészes fürdőruha:

Az alma alkatúak számára ideális választás a tankini, amely egy bikinialsóból és egy hasat takaró topból álló kétrészes. A tankini előnyösen rejti el a problémás deréktájat és a megfelelő modell kiválasztásával remekül irányítható a tekintet a dekoltázsra.

A szintén divatos monokini, amely átmenet az egyrészes fürdőruha és a bikini között, egy rafinált oldalkivágással és szexi dekoltázzsal is elterelheti a figyelmet a pocakról.

 

Bikini:

Mindenféle sportnak ellenálló pocak, cuki „mentőöv“ vagy terhesség után visszamaradt anya-has? A vastagabb derekú hölgyeknek sem kell feltétlenül egyrészes fürdőruhát választaniuk! Aki egy kis poci ellenére bikinit szeretne viselni, többféle előnyös fazonból válogathat és semmi esetre sem kell elrejtőznie.
 

 • Az utóbbi időkben hódítanak a retro stílusú bikinik, amelyek különösen kedveznek a deréktájon kissé erősebb hölgyeknek. Legyen szó akár egy francia fazonú száras alsóról, vagy egy magasabb derekú szexi bikiniről, ha a bikinalsó elég magasan szabott, az az 1-2 kiló plusz egyáltalán nem fog feltűnni.
 • A sportos vagy magasabban szabott bikinialsó ügyesen elhelyezett ráncolással és karcsúsító betétekkel tökéletes „csomagolást” nyújt a pici pocakkal rendelkező hölgyeknek, ugyanakkor a nagyobb volument kölcsönző masnikról és rávarrt díszítő elemekről érdemes lemondani.
 

 

A nőiesebb hatás érdekében

A nőiesebb hatás érdekében

Milyen fazonú fürdőruha varázsol nőiesebb alakot?

Melyik bikini mutatja az androgün típust nőiesebbnek?

Olympia merevítős bikini Háromszög fazonú bikini, Venice Beach Buffalo push-up bikini, fonott háttal
Jette fürdőruha, elegáns fodorral Jette monokini LASCANA fürdőruha »Italy«

Egyrészes fürdőruha:

A sportos fazonú fürdőruhák, a trendi retro modellek vagy a játékos minták egyaránt kedveznek a kecses, atlétikus alkatnak.

A háromszög, a pántnélküli vagy nyakbakötős fazonok a kisebb mellű nőket is teltebbnek mutatják. Beépített push-up szivacsbetétekkel, rafinált ráncolásokkal szintén szép dekoltázs varázsolható.

A tengerész stílusú keresztbe csíkos minták a karcsú típust nőiesebbnek mutatják, mint az egyszínű darabok, de ugyanezt a hatást érhetjük el aprómintás vagy tiritarka modellekkel.
A kevésbé dús, „fiús“ alak nőiesebbnek tűnhet derékrészen rafinált megoldású, esetleg többféle anyagból és színből kombinált fürdőruhában. Az oldalkivágások is izgalmas íveket kölcsönöznek a sziluettnek.

Bikini:

Míg egyesek a túl sok domborulat miatt panaszkodnak, mások nőiesebb idomokat szeretnének: egy jól eltalált bikinivel a vékony derekú, kevésbé ívelt formákkal rendelkező androgün típusok is dúsabb idomokat varázsolhatnak maguknak a megfelelő helyeken:
 

 • A fodros, szivacsbetétes, feltűnő mintás bikinifelsők optikailag nagyobbnak mutatják a kebleket, de a push-up bikinik is csodát tehetnek a kis mellekkel.
 • A bikinialsó is inkább mintás legyen: pl. a tengerészcsíkos vagy óriás virágmintás darabok jótékonyan hangsúlyozzák az alakot, többet mutatnak ott, ahol kevesebb van. A játékos díszítőelemek, mint pliszék, fodrok, rávarrt applikációk a fiús alkatúaknak nőiesebb külsőt kölcsönöznek.
 • A túlságosan vékony alaknál a bikini nyugodtan lehet gazdagabban díszített, akár olyan extrákkal felszerelve, amelyek egy teltebb nőt még inkább kövérítenének.

 

Tisztítás és ápolás

A megfelelő fehérnemű, fürdőruha kiválasztása után gondoskodni kell annak helyes tisztításáról is.

Amennyiben azt szeretné, hogy a gondosan kiválasztott darabok sokáig megőrizzék formájukat, anyagukat, akkor érdemes betartani az alábbi tisztítási -és ápolási tippeket:
 

 • Öblítés: Közvetlenül úszás után öblítse ki fürdőruháját tiszta, hideg vízzel. A sós víz, a klór, a homok, a naptej mihamarabbi eltávolítása hozzájárul az anyag rugalmasságának megőrzéséhez. A különböző bőrre használt kemikáliák nem tesznek jót a fürdőruhának. Ajánlott egy gyors zuhanyzás a bikini felvétele előtt, hogy eltávolítsuk az illatanyagokat, kondicionáló krémet , így biztosítsunk fürdőruháinknak hosszabb élettartamot.
 • Fürdés és napozás: Ha úszás után fürdőruháinkat a tűző napra kiterítve szárítjuk, azzal károsodik az anyag rugalmassága és a szín intenzitása. Kerüljük a direkt napfényt! Napvédő krém használata után várjon kb. 30 percet, mert a krémek és testápolók károsíthatják az anyagot.
   
 • Mosás: Tanácsos a fürdőruhát 3-4 használat után alacsony hőfokon, kímélő mosóporral alaposan kimosni. A legjobb, ha a kézi mosást részesítjük előnyben a gépivel szemben. 15 perc áztatás bőven elegendő ahhoz, hogy minden szennyeződéstől megszabaduljon a féltett ruhadarabunk.
 

 

Fürdés és napozás
 • Szárítás: Kerülje a fürdőruhák kicsavarását, és vizesen való fellógatását, hiszen ezzel károsodik az anyag rugalmassága, és így elveszti formatartó funkcióját is. Tegye a nedves ruhadarabot két száraz törölköző közé, és hagyja így megszáradni. Fontos, hogy a száradáshoz biztosítson jól szellőző helyet , és kerülje a közvetlen napfényt.
 
 • Tárolás: A kimosott, száraz fürdőruhákat fektetve tárolja polcon, fiókban, vagy ládában, hogy ne veszítsen formatartó képességéből és rugalmasságából.

Történelem

Fürdőruha története dióhéjban

Amikor Anglia partjain a 19. század végétől a tengerparti üdülőhelyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendtek, a fürdőruhák megjelenésében is változások mentek végbe : a nőknek hosszú időn keresztül tilos volt nyilvánosan fürdeni, de a fürdőruhák átalakulása lehetővé tette számukra is a kényelmesebb, önfeledtebb vízi élmenyeket.

Az öltözködés gyorsan alkalmazkodott az aktivitás iránt megnövekedett igényekhez, és a 20.század első évtizedétől már jóval rövidebb ruhákban fürödhettek a nők, amik korábban csak a férfiak számára voltak megengedettek. Az évek haladtával a nők elkezdtek szabadabb mozgást biztosító fürdőruhákat hordani. Az úszóruhákra jellemző volt, hogy nem illeszkedtek szorosan a testre, és továbbra is eltakarták annak nagy részét.

A női fürdőruha a világháború után óriási evolúción ment keresztül. A mai modern bikiniben először Marilyn Monroe und Brigitte Bardot mutatkozott nyilvánosan , ezzel hozzájárultak ahhoz, hogy a nők előnyben részesítsék a rövid, kétrészes fazonokat.

A gazdasági fellendülés hatására a fürdőruha anyaga, és funkcionalítása is lényegesen megváltozott: Coco Chanel már 1914-ben kifejlesztette az első elasztikus anyagból készült fürdőruhát, de a gyorsan száradó , tartósabb anyagú darabokat csak a 20.század közepétől készítettek.

A Baywatch televiziós sorozat egyrészes piros fürdőruhája (többek között Pamela Anderson által viselt sorozatban) tovább népszerűsítette a nőies megjelenést a fürdőruhadivatban.

A bikini, a tankini, a monokini, és a szoknyás fazonok mellett a klasszikus fürdőruha ma is sokféle variációval rendelkezik, így lehetővé teszi a megfelelő fürdőruha kiválasztását.

Fürdőruha története dióhéjban
A mai modern fürdődivat a praktikus kivitelezés mellett a nőies megjelenésre is nagy hangsúlyt fektet, ellentétben a korábbi évek divatjával, ami a pamut, gyapjú és selyemből előállított úszóruhákat részesítette előnyben. A 18.században az úszóruhák feladata a test takarása volt, bármely meztelenség erkölcstelennek számított. A súlyos alsószoknyák teljesen lehetetlenné tették a vízben való fizikai aktivitást.

Bikini története röviden


Egy falatnyi felsőrész, alsórész a bőr szabadon hagyásával: Kezdetben a bikini széles körben nagy felháborodást váltott ki. Érdekes tény, hogy bár a régi római sportolók bikini-szerű fürdőruhákat hordtak, azonban évezredeket kellett várni míg a kétrészes fürdőruha elnyeri méltó helyét a divat világában, és elfogadottá válik a társadalomban.

Bikini története röviden

1946-ban az autószerelő később divattervező Louis Réard szabadalmaztatta kétrészes fürdőruha designját, amely összesen négy háromszögből állt, amivel csak éppen a szükséges testrészeket takarta el. A bikini alsót két zsinórral összekötött háromszög alakította ki, a felsőrész szintén két háromszögből állt. Nevét a Marshall szigetekhez tartozó Bikini-Atoll szigetről kapta, ahol atomkísérleteket hajtottak végre ugyanebben az évben. Az „atom” szó a bikini kis méretére utal, ezzel akarták a fürdőruha csöppnyi méretét kifejezni.

Réard találmányát először 1946. július 5-én mutatta be a nyilvánosság számára a párizsi Piscine Molitor-on.

Mivel egyetlen manöken sem mert kiállni a meglehetősen merész kétrészesben, ezért Réard felvette a Micheline Bernadini táncosnőt.. Kezdetben a bikini iránti lelkesedés még nagyon csekély volt, sok európai országban a bikini viselése még a 40-es évek végéig tiltva volt.

A Marilyn Monroe és az akkor még viszonylag ismeretlen Brigitte Bardot az 1950-es évek elején falatnyi bikiniben állt a kamerák elé, és ezzel a bikini elindult a világot meghódító útjára.

James Bond népszerű No.filmjében szereplő Ursula Address tengerparti jelenete tovább népszerűsítette a bikini divatot . Manapság az első számú kedvenc a fürdőruhadivatban a bikini lett.

Tények és érdekességek a bikiniről

Tények és érdekességek a bikiniről

» A világ legdrágább bikinijét, Susan Rosan tervezte. 150 karátos Steinmetz gyémántokkal van kirakva, az ára pedig potom 30 millió USD. Ez a bikini azonban gyakorlatilag nem tartalmaz textíliát: a csillogó, falatnyi ruhadarab 99 %-ban drágakövekből áll, a fennmaradó 1% pedig platina – ez tartja össze a drágaköveket.

» Még ma is megoszlanak a vélemények arról, mennyire lehet aprócska egy bikini, hol húzódik a határ ízlésesség és közönségesség között. De ha arra gondolunk, hogy 1907-ben az ausztrál úszónőt Annette Kellermant egy mai szemmel nézve igencsak konzervatív kinézetű bikini viselése miatt tartóztatták le, máris más megvilágításba kerül ez a kérdés. Akkoriban az, hogy egy nő felfedte a karjait és a lábait, mélyen felháborító cselekedet volt.

» A világ legnagyobb bikini fotózása 2001 szeptemberében, Sidney-ben volt, ahol több mint 1000 bikinis nő pózolt a képeken. A fotózást a Cosmopolitan magazin és a borotvagyártó Venus Breeze szervezte és szponzorálta.

» Bátraké a szerencse: az első bikinibemutató csak nagyon nehezen jött össze. Eleinte a legtöbb manöken visszautasította, hogy szinte öltözék nélkül jelenjen meg a bemutatón, Micheline Bernadini viszont, aki vállalkozott erre a feladatra, azonnal világhírűvé vált. Miután 1946. július 5-én a párizsi Piscine Molitorban bemutatta a Louis Réards által tervezett ruhadarabokat, 50 000 rajongói levelet kapott és egy csapásra híressé vált.

A 60.000 eurós bikini

Egy londoni aukción kereken 60.000 euróért kelt el az Ursula Andress által a „Dr. No”-ban (James Bond sorozat) viselt világhírű bikini. Sean Connery így vélekedett kolléganője falatnyi textiljéről: „Egy csinos semmi.”

Nr. 1 Bikini sláger

Az amerikai Billboard zenei listáját a 60-as években vezető "Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini" szintén hozzájárult a bikini elterjedéséhez és diadalmenetéhez.

Színtanácsadás

Kinek melyik szín áll jól?

A tökéletes fürdőruha megtalálása nem csak a fazonon, hanem a megfelelő színeken és mintákon is múlik.
A nyári szezon kezdetén a bőrünk még elég világos és egy nem megfelelő színű bikini csak ronthat a dolgokon. Egy jó színválasztással azonban optikailag javíthatunk a helyzeten: Világos bőrszínűek válasszanak más színeket, mint a sötétebb bőrtónusúak. De honnan tudjam, hogy én milyen bőrtípusú vagyok? Ezt egy egyszerű trükk segítségével könnyen kitalálhatjuk: ha fénylik a bőrünk, amikor egy ezüst színű anyagot az arcunk elé tartunk, a bőrünk kevésbé pigmentált, hidegebb bőrtónusúak; azok viszont, akiknél ugyanezt a hatást egy aranyszínű anyaggal lehet elérni, melegebb bőrtónusúak.


A világos hajú, világos szemű, hűvös bőrtípusú hölgyeknek elsősorban a világos, hűvös színek (királykék, türkíz, lila és élénk rózsaszín) állnak jól. A meleg piros árnyalatú és a lágy sárga színű bikinik szintén kiemelik ezt a bőrszínt.

Kinek melyik szín áll jól?
Fürdőruha, LASCANA Buffalo nyakbakötős merevítős bikini Nyakpántos bikini, Venice Beach
Buffalo merevítős bandeau bikini felső kivehető párnákkal s.Oliver RED LABEL Beachwear bikini alsó HHáromszög bikinifelső, Buffalo

A melegebb, kreolos bőrszínnek a földszínek (sárga, piros, barna és a különböző fűszerárnyalatok) adnak ragyogást. Jól néznek ki a smaragdzöld anyagok és az élénk színek. Óvakodjunk azonban a pasztell színektő!

A melegebb, kreolos bőrszínnek a földszínek adnak ragyogást
Jette háromszög fazonú bikini Bikinialsó, Buffalo Merevítős, nyakpántos bikinifelső, Buffalo
Bruno Banani nyakbakötős fazonú trendi fürdőruha Bruno Banani monokini Fürdőruha, LASCANA

A fekete, valamint a ragyogó fehér, a tiszta piros vagy a mélykék klasszikus fürdőruha színek és minden bőrtípusnak jól állnak. Egyedül a nagyon sápadt bőrűeknek kell óvatosan bánni a fekete színnel.

Push-up bikini, s.Oliver Buffalo crop top bikini Buffalo merevítős bandeau bikini, horgolt szegéllyel

Az egyszínű modellek mellett természetesen a különböző minták is nagyon divatosak. A feltűnő minták erősítenek mellben.

sunseeker melltartó top fazonú bikini Venice Beach bandeau bikinifelső »Summer« O'Neill háromszög fazonú bikini széles megkötővel

Ha azonban optikailag pont néhány kilótól szeretnénk megszabadulni, akkor inkább válasszuk az apró mintás anyagokat.

  Buffalo merevítős bandeau bikini, horgolt szegéllyel Venice Beach tankinifelső »Summer«  

 

Fürdőruha trendek

Tündöklő részletek:

A kevesebb néha több, a hangsúly most az apró részleteken van. Ezen a nyáron imádunk a tengerparton játékos és szemet gyönyörködtető darabokat viselni. A pántok és szalagok tökéletesen illeszkednek a hátra, dekoltázsra és a csípőre. Aki igazán tündökölni akar, válasszon a fodros vagy diszkréten áttetsző darabok közül.

Állatos minták:

Figyelem: ez állati lesz! A trend ősz óta kísér minket, ám a forró nyáron sem szeretnénk ezt hiányolni. Reflektorfényben a leopárd- és kígyóminták! A lágyabb színtónusok finomítják a mintákat és komolyabb hatást kölcsönöznek. Szerintünk: abszolút viselhető!

Egyrészes fürdőruhák:

Akinek a fürdőruha retrónak tűnik, annak a válaszunk egyszerűen csak ennyi: nem! Az egyrészes darabok újra divatba jöttek, kombinálva a mély kivágással és színes mintákkal. Mindegy, hogy szexi monokini vagy sportos darab a problémás területek elrejtésére, ebben az évben ez a legbiztosabb választás!

Magas derekú alsók:

Magas derék = magasan a legjobb! Ebben az évben újra visszaköszön az egyszerű felsőrész és a magas derekú alsórész kombinációja. A játékos pántok teszik igazán különlegessé!

Fedezze fel fürdőruha trendjeinket itt: Fürdőruha trendek 2019

Tippek fürdőruha és bikini vásárláshoz

Tippek fürdőruha és bikini vásárláshoz

Átláthatatlan kínálat, előnytelen próbafülke világítás, pár kiló túlsúly, ami elválaszt minket a vágyott bikini-body-tól – csak néhány dolog, ami miatt a fürdőruha vásárlás nem tartozik a kedvenc női elfoglaltságok közé. Azonban van néhány tanácsunk, aminek köszönhetően a fürdőruha- és bikinivásárlás is egyszerűbbé válik.:

- Ismerjük meg a saját testalkatunkat: aki ismeri a saját teste gyengeségeit, amit érdemes eltakarni, de tisztában van azzal is, mit kell kiemelni, az könnyebben talál olyan fürdőruha- vagy bikini fazont, ami megmutatja a legjobb formáját.

- Készüljünk előre a vásárlásra: frissen szőrtelenítve, lehetőleg ne hófehér bőrrel és kényelmes fehérneműben induljunk fürdőruhát próbálni. Sokkal könnyebb lesz a válogatás, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben.

-Boltban próbáljunk vagy online vásároljunk? Melyik üzletben találjuk meg az ízlésünknek megfelelő darabot? Míg a boltban szakértő tanácsot kaphatunk, addig az online vásárlásnál az otthonunkban, nyugodt környezetben próbálhatjuk fel a kinézett darabokat - és ami nem tetszik, azt egyszerűen visszaküldhetjük.

- Ügyeljünk a minőségre: a jó fürdőruha megtalálása idő és pénz – a gyanúsan olcsó darabok gyakran silány minőséget is takarnak. Ezek azok a fürdőruhák, melyeknek néhány alkalom és mosás után a színe már meg is kopik és már nem úgy állnak, ahogy kellene. Áldozzunk a jobb darabokra, ha azt szeretnénk, hogy még hosszú évekig velünk legyenek!

o
X
X

Köszönjük, hogy elkészítette értékelését!

A következő szöveget rögzítettük:Ön engedélyezi, hogy keresztnevét közzétegyük értékelése mellett.


Az Ön értékelése:


Az Ön értékelése beérkezett rendszerünkbe, feldolgozás után, az elküldéstől számított két héten belül publikálásra kerül honlapunkon.

Folytat
x
Trendek, újdonságok & 4000 Ft AJÁNDÉKBAo